3. level barmanského kurzu – Horúce miešané nápoje

Svet vôní, chutí, pôžitkov, kreativita a vytváranie pozitívnej energie. Aj o tom je barmanstvo. Na toto zaujímavé remeslo bol zameraný štvordňový barmanský kurz – 3 level. Prebiehal od 02. do 05. decembra 2024 v priestoroch reštaurácie Beskyd. Viedol ho špičkový barman, licencovaný lektor Slovenskej barmanskej asociácie (SkBA), Ján Majoroš.

Hlavným zameraním kurzu bola príprava takmer zabudnutých horúcich miešaných nápojov, ktorých korene a pôvod siahajú do minulosti.

Žiaci  pripravovali každý deň horúce drinky, ako napr. grogy, punče, bavaroisy, mulled wines, hot flips hot beer drins.

Z praktických preberaných techník je to aj kombinácia flambovaného ovocia na panvici spolu s horúcimi nápojmi, príprava čokolády a karamelu spolu s karamelovými ozdobami.

Bc. Zuzana Danková