Žilinská gastronomická jeseň

24. októbra 2024 sa naše študentky zúčastnili kuchárskej súťaže Žilinská gastronomická jeseň, ktorá sa každoročne koná v Žiline a láka mladé talenty z celého Slovenska. Našu školu v tomto ročníku reprezentovali šikovné žiačky Nina Marčišová z II. D triedy odbor kuchár a Monika Oravcová z II. A triedy odbor hotelová akadémia.

Účastníci mali pripraviť kreatívne jedlo s použitím povinných surovín – králik a gaštany. Ingrediencie vyžadovali od súťažiacich precíznosť pri príprave, kreativitu a zručnosť pri netradičných kombináciách chutí a techník, aby vytvorili nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Po náročnom dni plnom varenia, súťaženia a prezentácií sa naše žiačky umiestnili v bronzovom pásme. Ich jedlo oslovilo porotu svojou kvalitou, prezentáciou a chuťovým profilom.

Za úspechom stojí nielen tvrdá práca počas prípravy, ale aj podpora majstra a majsteriek odbornej výchovy, ktorí ich počas prípravy usmerňovali. Naše žiačky dokázali, že majú talent, nadanie, odvahu a vášeň pre svoje budúce povolanie.

Blahoželáme Nine a Monike k úspechu a prajeme im mnoho ďalších podobných víťazstiev v kulinárskej kariére. Ich úsilie a odhodlanie sú pre školu veľkou inšpiráciou a poukazujú, že mladí kuchári a hoteloví manažéri môžu dosiahnuť vysoké ciele už počas štúdia.